fbpx

Bij iedere transformatie
een implementatie-expert,
maak kennis met Firefly Genius

Firefly Genius

Het is van groot belang dat iedereen beseft dat de gewenste verandering geen ‘laagje over de organisatie’ is, maar een diepgewortelde werkwijze die door iedereen opnieuw geadopteerd moet worden.

Daarom komt de Firefly Genius naar jouw organisatie en gaat deze eerst in gesprek. Met de directie of DMU, maar vooral ook met de individuele teamleden. Een optimale workflow leg je immers niet op: die vorm je samen!

Nadat in kaart is gebracht hoe de organisatie nu functioneert en waar de pijnpunten en wensen liggen, worden handvatten gegeven waarmee de organisatie de nieuwe werkwijze kan implementeren, natuurlijk met voldoende begeleiding door de Firefly Genius.

De Genius werkwijze

Bedrijfsscan

Eerst vindt er een bedrijfsscan plaats waarbij onder andere gekeken wordt naar de huidige processen. Zoals hoe afdelingen met elkaar communiceren en hoe het efficiënter en eenduidiger kan?
Zonder een bedrijfsscan kan onze Genius niet met zekerheid de pijnpunten binnen een bedrijf blootleggen en deze op de juiste manier verhelpen of daarin adviseren. Na een analyse van de bedrijfsscan maak je zelf met onze Genius de beste inschatting waar en hoe Firefly kan helpen.

Advies

Naar aanleiding van de resultaten uit de bedrijfsscan wordt er een persoonlijk advies gegeven. Advies dat geheel op maat is voor jouw bedrijf en gericht op jouw onderneming. Doordat het gespecialiseerd advies is, is het ook alleen van toepassing op jouw bedrijf. Zonder bedrijfsscan zou dit niet mogelijk zijn.

Implementatie

Op de achtergrond heeft onze IT-afdeling jullie eigen omgeving al opgetuigd. De Firefly Genius zal fysiek aanwezig zijn om de implementatie te begeleiden. Tijdens de implementatie zal de Genius alle toekomstige gebruikers ondersteunen door middel van uitleg over de werkwijze, gebruikstrainingen en het helpen bij het zo efficiënt mogelijk inrichten van de digitale omgeving.

Evaluatie

Op een afgesproken moment nadat de implementatie is afgerond, neemt onze Genius de tijd om de verdere samenwerking te blijven optimaliseren. Er wordt geëvalueerd wat er beter kan en waar nu al een impact gemaakt wordt. Ook wordt de tijd genomen om resterende vragen van de gebruikers te beantwoorden.

Nazorg

Nazorg betekent bij Firefly het leveren van service gedurende de periode dat het contract loopt. Wij blijven altijd bereikbaar om vragen te beantwoorden en waar nodig te ondersteunen, alles om het optimale resultaat te behalen. Processen veranderen continu waardoor onze nazorg nooit kan stoppen.

Lean Six Sigma Black Belt

 

Onze Genius is een echte efficiëntie-experts en is gespecialiseerd in verbeterprojecten. Uitgerust met de Lean Six Sigma Black Belt zal deze iedere implementatie tot een groot succes brengen.

lean six sigma black belt

Veelgestelde vragen

Kan het ook zonder Firefly Genius?

We raden het zéker niet aan, maar ook dat kan. Als je alleen Firefly Portal wil gebruiken als managementsysteem, kun je daar ook zelf mee aan de slag. De ervaring leert dat de hulp van een Firefly Genius altijd gewaardeerd wordt en dat de start naar slimmer werken een behoorlijke boost krijgt, al vanaf dag één!

Wat als ik het niet eens ben met de Firefly Genius?

Het kan gebeuren dat je het in eerste instantie niet eens bent met de Genius, maar dat betekent niet dat de samenwerking spaak loopt. De Firefly Genius zal je laten zien hoe deze bij zijn bevindingen is gekomen en waarom een verandering nodig is. Samen kijken jullie naar de perfecte oplossing, waar niet alleen jij, maar iedereen gelukkig van wordt. Beoogd resultaat is de beste manier van werken, dat kan ook in fases.

Waarom een Firefly Genius?

Wij zijn van mening dat enkel een online omgeving “over de schutting gooien” niet de juiste manier is. Om impact te maken is het belangrijk dat de pijnpunten binnen een organisatie worden blootgelegd. Zo kunnen we écht oplossend te werk gaan. We doen dit samen.

Als het implementatietraject stopt, blijft de Genius dan in contact met ons?

De Genius zal altijd bereikbaar blijven om uitdagingen samen te tackelen, dus ook nadat de implementatie gedaan is. Stel dat er een of meerdere nieuwe werknemers zijn en jullie vinden het van belang dat de Genius hen inwerkt dan zijn hier mogelijkheden voor. Of als processen veranderen door bijvoorbeeld overnames, nieuwe afdelingen of veranderende klantwensen.

Zorgt de Firefly Genius ook voor een goede overdracht intern?

In overleg met het bedrijf wordt er bij jullie intern een “Goeroe” aangesteld die het systeem intern beheerd. Deze persoon kent het systeem van binnen en buiten. De Genius zal genoeg tijd reserveren om alles aan de Goeroe over te dragen, maar is natuurlijk ook na de overdracht nog bereikbaar voor vragen.

Over wie ontfermt de Genius zich?

De Genius neemt iedereen die te maken krijgt met de Firefly Portal mee in het implementatieproces om te zorgen dat iedereen die de tool gaat gebruiken het ook echt begrijpt en correct gebruikt.

Benieuwd wat een Genius voor jouw bedrijf kan betekenen?

Ga aan de slag