fbpx

De workflowmanager voor techbedrijven

Is jouw bedrijf geschikt voor Firefly?

Het ene bedrijf is het andere niet. Met Firefly is dan ook een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende branches die aansluiten bij de werkwijze van deze workflow manager. Eén van de ‘kernbranches’ waar we ons op richten wordt gevormd door de techbedrijven. Firefly Portal biedt de essentiële mogelijkheden van een ticketsysteem of logsysteem, het compleet managen van projecten en inplannen van werkzaamheden. Naast deze basisfunctionaliteiten wordt tijdsregistratie op de minuut nauwkeurig bijgehouden en is het ook nog eens automatisch gekoppeld aan de boekhouding. Door deze combinatie is verantwoording afleggen aan klanten niet meer nodig. Zij kunnen namelijk precies wat je gedaan hebt, wanneer en hoelang je daarover deed. Voor techbedrijven is dit een ideale uitkomst. Klanten hebben vaak namelijk geen idee waar ze voor betalen, omdat een kleine zichtbare aanpassing soms gigantisch veel ‘onzichtbaar’ werk is.

Wat verstaan we onder techbedrijven?

Bij techbedrijven denk je al snel aan de giganten in Silicon Valley. Daardoor vergeet je dat de servicebalie van jouw lokale computerwinkel misschien ook wel technische diensten verleend voor jouw bedrijf. Bij techbedrijven denken wij bijvoorbeeld ook aan:

 • IT-(dienst)bedrijven
 • Software of applicatieontwikkelaars
 • Datadiensten
 • Websitebouwers

Hoe kwalificeren wij onze techdoelgroep?

Of je jezelf nu techbedrijf wil noemen of niet, als je onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, hoor je er wat ons betreft bij:

 • Neem jij opdrachten aan van anderen, omdat zij er zelf de technische kennis niet voor hebben?
 • Zijn de uren en kennis van je team de voornaamste bron van inkomsten voor je bedrijf?
 • Moet jouw bedrijf vaak schakelen met de klant en zou het fijn zijn als de klant onderdeel van het team is?
 • Heb je vaak meerdere projecten tegelijk lopen, soms zelfs meerdere per klant?
 • Is het voor jouw bedrijf belangrijk om inzichtelijk (of facturabel) te hebben waar zowel grote als kleine werkzaamheden naartoe gaan?

Als je de bovenstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan classificeer je jezelf volgens ons als een techbedrijf. Bovendien durven we dan de aanname te doen dat de juiste workflow manager je meer inzichten verschaft, je team meer rust geeft én je de mogelijkheid geeft om de winst te verhogen!

Vraag je jezelf nu nog steeds af of Firefly bij jou past?

Als we je even kunnen spreken, denken we graag met je mee. Wij kunnen je de voordelen van het gebruik van Firefly tot in de puntjes uitleggen. Bovendien kunnen we je ook een demo laten zien waarbij je in de praktijk te zien krijgt hoe het werkt en kun je ons alles erover vragen. We adviseren je ook graag over welke mogelijkheden er nog meer zijn die specifiek voor jou en je onderneming erg waardevol kunnen zijn. Niet om je te overtuigen, maar om je te helpen.

Wil je precies weten wat Firefly voor jou kan betekenen?

Neem dan direct contact op

Een projectmanagementtool speciaal voor techbedrijven

Duidelijkheid voor alle medewerkers

Als techbedrijf zijn je mensen je kostbaarste goed. Hun tijd en kennis bepaalt hoe snel en hoe succesvol een project afgerond kan worden. Echter gebeurt het nogal eens dat de ‘kleine werkzaamheden’ vergeten worden bij de grote opdrachten. En meer dan eens betekent dit dat een mooi project toch een stuk minder rendabel is dan gedacht. En wat misschien nog wel erger is: Zonder Firefly Portal weet je niet eens dat dit zo is.

Je mensen maken je bedrijf. Het is de combinatie van je team wat jou als techbedrijf uniek maakt. Vaak hebben techbedrijven verschillende disciplines, van designers tot programmeurs en van support medewerkers tot procesmanagers. Deze disciplines zijn vaak van elkaar afhankelijk om een project tot een goed einde te brengen. Met Firefly stroomlijn je deze samenwerking en minimaliseer je de ruis.

Dit doe je simpelweg door een project aan te maken en uitsluitend de mensen die betrokken zijn toegang te geven tot het project. Binnen het project formuleer je de taken die moeten gebeuren, met daarbij een duidelijke omschrijving van wat er moet gebeuren. Vervolgens plan je de taak in bij één van je teamleden. Zodra hij klaar is (of wanneer hij tegen problemen aanloopt), kan hij de taak eenvoudig doorzetten naar het volgende (of vorige) teamlid. Door gedetailleerd te formuleren wat hij gedaan heeft, is er nooit meer onduidelijkheid over wat er moet gebeuren.

Verplichte tijdsregistratie

Bij Firefly is het verplicht om je tijd te registreren. Anders kun je simpelweg niet door. Deze tijd staat tot op de minuut nauwkeurig getoond en hoeft alleen nog maar bevestigd te worden. Hierdoor kun je in ieder stadium zien hoeveel tijd er al is gespendeerd aan een taak of project.

Vervolgens wordt de klant via Firefly Portal betrokken bij het project. De klant ziet exact wat de status is van zijn project en wat er van hem verwacht wordt. Moet hij akkoord geven op een vormgeving? Of moet er nog informatie aangeleverd worden? De klant ziet op één overzichtelijke plek wat er van hem verwacht wordt en wat hij kan verwachten van jou en je medewerkers.

Verschillende afspraken om te factureren

Een project kan eenvoudig doorgezet worden voor facturatie. Firefly Portal biedt ruimte om op 3 manieren een opdracht in rekening te brengen, hetgeen per taak aan te geven is:

 • U vraagt, wij draaien:
  Als je een taak sluit, kun je aangeven hoeveel je voor deze taak wilt rekenen. In principe wordt dit voor je uitgerekend (uurtarief / 60 * geregistreerde minuten), maar dit kan aangepast worden. Op de factuur verschijnt dan de gesloten taak met daarachter het ingevoerde bedrag.
 • Strippenkaart:
  Spreek met je klanten af wat het speelveld is. Dit doe je door op voorhand af te spreken hoeveel tijd aan een project besteed mag worden. Op deze manier kun je op voorhand facturen en uren opslaan in de ‘buffer’. Deze buffer houdt de stand bij van elke afgesloten taak, waardoor iedereen precies weet hoeveel werk er nog verzet kan worden binnen de afgesproken strippenkaart.
 • Abonnementsvorm:
  Het liefst spreek je met je klanten af dat je een vast aantal uren per maand alloceert op vastgezette momenten. Op deze manier heb je rust in je organisatie en kun je eenvoudig gaan plannen. Firefly Portal biedt deze mogelijkheid en verstuurt zelfs automatisch de factuur.

De voordelen

De voordelen voor techbedrijven zijn overduidelijk:

 • Een urenverantwoording afleggen behoort tot de verleden tijd.
 • Alle essentiële functies komen samen in één systeem.
 • Een ticket- of logsysteem dat automatisch de facturatie verwerkt.
 • Enorme tijdwinst door de koppelingen met boekhoudsoftware.
 • Meer inzicht in voortgang, tijd en kosten voor je hele team.
 • Eenvoudig in rekening brengen waar je recht op hebt.