fbpx

De workflowmanager voor marketingbureaus

Is jouw bedrijf geschikt voor Firefly?

Het ene bedrijf is het andere niet. Met Firefly is dan ook een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende branches die aansluiten bij de werkwijze van deze workflow manager. Eén van de ‘kernbranches’ waar we ons op richten wordt gevormd door de marketingbureaus van Nederland. Dit is een logische keuze, omdat het systeem in basis daadwerkelijk is bedacht voor deze branche. Mede-ontwikkelaar Guyiday heeft bij de ontwikkeling van het systeem natuurlijk gekeken naar hoe de eigen werkwijze in optimale vorm doorvertaald kon worden naar een systeem, met Firefly Portal als resultaat. Oftewel: Marketingbureaus zijn perfect geschikt voor het gebruik van deze projectmanagement tool. Alsof het ervoor gemaakt is…

Wat verstaan we onder marketingbureaus?

Zeker in de wereld van de marketing is men er niet vies van om te spelen met taal en woordkeuze. Daarom zijn er talloze andere benamingen en subbranches binnen de algemene term ‘marketingbureau’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • digital agencies
 • content studio’s
 • merkenbureaus
 • online marketingbureaus
 • marketingadviesbureaus
 • websitebouwers

Hoe kwalificeren wij onze marketingdoelgroep?

Er zijn nog talloze andere termen denkbaar die gecategoriseerd kunnen worden onder ‘marketingbureau’. Aan onze collega-marketeers hoeven wij niet uit te leggen dat het noemen van al deze termen dan ook nog eens goed is voor je vindbaarheid op Google, maar laten we hier zorgen dat de tekst vooral nog leesbaar blijft voor jou als bezoeker van deze pagina. Daarom kwalificeren wij onze marketingdoelgroep het liefst op basis van de volgende vragen:

 • Probeert jouw bedrijf de merkwaarde of omzet van andere bedrijven te verbeteren?
 • Zijn de uren en kennis van je team de voornaamste bron van inkomsten voor je bedrijf?
 • Moet jouw bedrijf vaak schakelen met de klant en zou het fijn zijn als de klant onderdeel van het team is?
 • Heb je vaak meerdere projecten tegelijk lopen, soms zelfs meerdere per klant?
 • Is ‘ad hoc schakelen’ een van de grootste valkuilen van je bedrijf?
 • Is het voor jouw bedrijf belangrijk om inzichtelijk (of facturabel) te hebben waar de ‘kleine werkzaamheden’ naartoe gaan?

Als je de bovenstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan classificeer je jezelf volgens ons als een marketingbureau. Bovendien durven we dan de aanname te doen dat de juiste workflow manager je meer inzichten verschaft, je team meer rust geeft én je de mogelijkheid geeft om de winst te verhogen!

Vraag je jezelf nu nog steeds af of Firefly bij jou past?

Wij gaan graag met je in gesprek om alles nog eens door te nemen en extra toe te lichten. Bovendien kunnen we je ook een demo laten zien waarbij je in de praktijk te zien krijgt hoe het werkt en kun je ons direct het hemd van het lijf vragen. We adviseren je ook graag over welke mogelijkheden er nog meer zijn die specifiek voor jou en je onderneming erg waardevol kunnen zijn. Niet om je te overtuigen, maar om je te helpen.

Wil je precies weten wat Firefly voor jou kan betekenen?

Neem dan direct contact op

Een projectmanagementtool speciaal voor marketingbureaus

Duidelijkheid voor alle medewerkers

Als marketingbureau zijn je mensen je kostbaarste goed. Hun tijd en kennis bepaalt hoe snel en hoe succesvol een project afgerond kan worden. Echter gebeurt het nogal eens dat de ‘kleine werkzaamheden’ vergeten worden bij de grote opdrachten. En meer dan eens betekent dit dat een mooi project toch een stuk minder rendabel is dan gedacht. En wat misschien nog wel erger is: Zonder Firefly Portal weet je niet eens dat dit zo is.

Je mensen maken je bedrijf. Het is de combinatie van je team wat jou als marketingbureau uniek maakt. Vaak hebben marketingbureaus verschillende disciplines, van copywriters tot designers en van techneuten tot social media experts. Deze disciplines zijn vaak van elkaar afhankelijk om een project tot een goed einde te brengen. Met Firefly stroomlijn je deze samenwerking en minimaliseer je de ruis.

Dit doe je simpelweg door een project aan te maken en uitsluitend de mensen die betrokken zijn toegang te geven tot het project. Binnen het project formuleer je de taken die moeten gebeuren, met daarbij een duidelijke omschrijving van wat er moet gebeuren. Vervolgens plan je de taak in bij één van je teamleden. Zodra hij klaar is (of wanneer hij tegen problemen aanloopt), kan hij de taak eenvoudig doorzetten naar het volgende (of vorige) teamlid. Door gedetailleerd te formuleren wat hij gedaan heeft, is er nooit meer onduidelijkheid over wat er moet gebeuren.

Verplichte tijdsregistratie

Bij Firefly is het verplicht om je tijd te registreren. Anders kun je simpelweg niet door. Deze tijd staat tot op de minuut nauwkeurig getoond en hoeft alleen nog maar bevestigd te worden. Hierdoor kun je in ieder stadium zien hoeveel tijd er al is gespendeerd aan een taak of project.

Vervolgens wordt de klant via Firefly Portal betrokken bij het project. De klant ziet exact wat de status is van zijn project en wat er van hem verwacht wordt. Moet hij akkoord geven op een vormgeving? Of moet het logo nog aangeleverd worden? De klant ziet op één overzichtelijke plek wat er van hem verwacht wordt en wat hij kan verwachten van jou en je medewerkers.

Verschillende afspraken om te factureren

Een project kan eenvoudig doorgezet worden voor facturatie. Firefly Portal biedt ruimte om op 3 manieren een opdracht in rekening te brengen, hetgeen per taak aan te geven is:

 • U vraagt, wij draaien:
  Als je een taak sluit, kun je aangeven hoeveel je voor deze taak wilt rekenen. In principe wordt dit voor je uitgerekend (uurtarief / 60 * geregistreerde minuten), maar dit kan aangepast worden. Op de factuur verschijnt dan de gesloten taak met daarachter het ingevoerde bedrag.
 • Strippenkaart:
  Spreek met je klanten af wat het speelveld is. Dit doe je door op voorhand af te spreken hoeveel tijd aan een project besteed mag worden. Op deze manier kun je op voorhand facturen en uren opslaan in de ‘buffer’. Deze buffer houdt de stand bij van elke afgesloten taak, waardoor iedereen precies weet hoeveel werk er nog verzet kan worden binnen de afgesproken strippenkaart.
 • Abonnementsvorm:
  Het liefst spreek je met je klanten af dat je een vast aantal uren per maand alloceert op vastgezette momenten. Op deze manier heb je rust in je organisatie en kun je eenvoudig gaan plannen. Firefly Portal biedt deze mogelijkheid en verstuurt zelfs automatisch de factuur.

De voordelen

De voordelen zijn dan ook overduidelijk:

  • Minder tijdverlies door overlegcultuur.
  • De klant wordt een onderdeel van het team.
  • Meer inzicht in voortgang, tijd en kosten voor je hele team.
  • Eenvoudig in rekening brengen waar je recht op hebt.